Select Page

Skaffa egen hemsida – Detta bör du tänka på

Att skaffa egen hemsida är ett utmärkt sätt att nå ut till mängder av människor. Alla hemsidor har olika mål och inriktningar men de har gemensamt att de är till för att hittas och sprida någon typ av information. Är du företagare så bör du absolut ha din egen hemsida, inte minst för att alla förväntar sig att du har en. I denna artikeln följer några viktiga saker att tänka på när du ska bygga hemsida.

Hemsidans syfte

För att en hemsida ska framstå som seriös och för att en besökare ska få ut något av den så måste den ha ett tydligt syfte. Du har bara några sekunder på dig att göra intryck så det är viktigt att besökaren direkt känner att denne kan hitta det som söks. Genom att skaffa din egen hemsida så har du en ypperlig möjlighet att få nya kunder så det gäller att göra det genomtänkt.

Tänk igenom din målgrupp

Varje hemsida har en viss typ av besökare och det gäller att anpassa sidan efter denna målgrupp. Genom att tänka igenom vilken typ av besökare man förväntas få så kan man lättare göra vettiga design och språkval.

Hemsidans mål

En hemsida bör ha ett eller flera mål. Ett mål kan vara att omvandla besökare till betalande kunder eller att få besökare att anmäla sig till nyhetsbrev. Detta varierar så klart från hemsida till hemsida.

Skaffa egen hemsida som syns

Vissa tror att det kommer strömma in besökare så fort man skaffat sin egen hemsida men det fungerar inte riktigt så. Även på internet är det stor konkurrens och för att få besökare så måste man se till att synas i sökmotorerna. Genom att bygga hemsidan på ett sätt anpassat efter sökmotorernas krav och genom att skapa intressant och strukturerat innehåll så kommer man långt.

Vem ska bygga hemsidan

Att anlita en webbutvecklare kan vara ett smart val som lönar sig i längden. En väl uppbyggd hemsida kan ge dig fler besökare och därmed fler potentiella kunder. Har du tänkt att bygga hemsidan själv så har jag i nästa stycke listat några av de mest populära tjänsterna att använda sig av.

Välj ett enkelt namn

Det är smart att välja ett kort och enkelt namn för att dina besökare ska komma ihåg din webbadress. De gratistjänster som finns idag erbjuder subdomäner som ”minwebb.tjänsten.se” istället för en riktig domän som ”minwebb.nu”. Skapar man en svensk sida som riktar sig mot svenska besökare så bör man använda en domän som slutar på .se eller .nu.

Logisk och enkel struktur

Att inte ge för många menyalternativ till besökaren är oftast att föredra. Du vill att besökaren enkelt ska kunna hitta de tjänster och produkter du erbjuder. Detta är ett av de viktigaste tipsen till dig som ska skaffa egen hemsida.

Några bra tjänster för att bygga hemsida

123minsida är en tjänst som lämpar sig väl för nybörjare.

Webnode ger väldigt snabba hemsidor.

Wix är ett av de större verktygen på marknaden och vi förstår varför.

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *