Select Page

Squarespace

Squarespace

Skapa din egen hemsida med Squarespace

Squarespace lanserades 2004 och är en amerikans tjänst från New York. Detta är utan tvekan den elegantaste och mest stilrena lösning vi har testat. Är du designer eller driver en fotosida eller liknande så lämpar sig Squarespace ypperligt. Det är inom denna typ av branscher som man får ut det mesta av detta verktyg.

Du som är van att arbeta med Appleprodukter kommer känna igen dig. Det är samma mjuka och fina känsla och de har verkligen tänkt på allt. Man märker att allt från hur saker är positionerade till vilket typsnitt som ska användas är väl genomtänkt. Direkt när vi skapat vårt konto så startade en demofilm som förklarade hur Squarespace fungerar. Man behöver inte vara orolig för att något arbeta ska försvinna i detta verktyg när man byter sida eller går från ett element till ett annat. Arbetet sparas hela tiden eller så kommer det upp frågor om man vill spara. Är du ute efter att jobba i ett verktyg som nästan är distraherande snyggt så är Squarespace verktyget för dig. Har du inte byggt hemsidor förr så kommer Squarespace passa dig. Här har du också ett verktyg att växa i eftersom det finns mängder av funktioner som du kanske inte kommer få användning av till en början, men i och med att du lär dig hur saker fungerar så kommer de säkert komma till användning senare.

 

Är Squarespace rätt billig-hemsida-verktyg för mig?

 • Språket i verktyget är engelska, men som i så många professionella verktyg idag så gör inte det speciellt mycket eftersom det mesta förklarar sig självt.
 • META keywords, descriptions, Google Analytics, favicon, Discuskonto och mycket mer finns att konfigurera i de omfattande inställningarna.
 • Med Squarespace får din hemsida en adress som denna: förnamn.efternamn.squarespace.com vilket vi kan tycka är lite trist. Vi tycker det är onödigt att behöva koppla sitt namn till en webbadress om man inte vill. Hur som hellst så spelar det inte jättestor roll eftersom Squarespace är en betallösning och det ingår ett riktigt domännamn i priset.
 • Verktyget är överlag väldigt lättjobbat och det finns många kul funktioner.
 • När man jobbar med sin sida så bygger man upp den enligt drag and drop metodiken.
 • När man bygger sin sida så är man i ett så kallat editeringsläge. När man sedan vill se hur sidan verkligen ser ut så går man ur editeringsläget. Oftast ser sidan i stort sett identisk ut i de båda lägena, men ibland kan det skilja sig åt något så det kan vara bra att tänka på innan man bygger för mycket. Gå regelbundet tillbaka till visningsläget för att se hur sidan kommer se ut i verkligheten.
 • Det fanns många snygga och stilrena mallar att välja på. Det känns dock inte som att de skiljer sig åt så mycket, så man bör kolla att den typen av stilren design passar ditt projekt.
 • Du får via editor full kontroll över HTML, CSS och Javascript om du så önskar.
 • Det är inte förrän du uppgraderar till ett premiumkonto som din sida blir tillgänglig för allmänheten.
 • Verktyget är snabbt och responsivt och så blir även de färdiga sidorna man utvecklar i Squarespace.

Viktig information om Squarespace.

Reklamkrav: NEJ

Gratisperiod: Det är gratis i 14 dagar, därefter stängs sidan ner om man väljer att inte betala. Det billigaste alternativet kostar ca 50kr per månad.

 

Nedan är ett screenshot från admin-verktyget när man utvecklar sin sida på Squarespace.

Squarespace

 

Skapa din egen hemsida med Squarespace

 

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

 

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

3 Comments

 1. Malin Isaksson

  Hejsan
  Jag ska starta en hemsida och håller på att leta domännamn.
  Det namn jag skulle vilja ha är malinisaksson.se men såg att det är upptaget och registrerat hos er, men en inaktiv sida. Så tänkte att eftersom ägaren inte verkar användas det, kanske hon vill sälja det? Mich undrar om ni har möjlighet att höra av er till henne eller ge mig ngn mejladress dör hon kan nås?

  Med vänlig hälsning, Malin

  Svara
  • Administrator

   Hej Malin, vi har ingenting med den domänen att göra. Att höra av sig till ägare av domännamn är inte alltid så enkelt. Deras kontaktuppgifter är inte alltid officiella. Googla lite på whois information så kanske du kan hitta något. Lycka till!

   Svara
 2. Hasan Fransson

  Jag är webbdesigner och jag bygger bara sidor i Squarespace. Det är enkelt, intuitivt och går ganska snabbt.
  Dessutom är den alltid uppdaterad och håller hög klass.

  Sen jag lämnade wordpress har mina dagar blivit roliga igen. Aldrig mer leta en plugin eller uppdatera en ett tema.

  Snabbt, snygg och säkert. Dessutom får mina kunder utomordentlig support från squarespace själva.

  Svara

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *