Select Page

Wix

Wix

Skapa din egen sida med Wix

Wix är ett verktyg på engelska som du kan skapa dina egna hemsidor med – helt gratis. Själva användargränssnittet ger ett professionellt intryck och man förstår lätt hur de olika delarna fungerar. Har man sysslat lite med att bygga hemsidor förut så är det verkligen inga konstigheter. Det finns en tvåminuters demofilm att tillgå för att få en överblick över hur det fungerar. Förr kunde man bara skapa så kallade Flashsidor med Wix, men så är det inte längre. Numera bygger Wix på HTML5 och ligger i framkant med detta när man jämför med andra liknande system. Det är inga konstigheter att skapa olika typer av vanligt förekommande element på en hemsida man bygger med Wix. Olika sidor, nyhetsflöden, bilder, kontaktformulär, fotoalbum etc. lägger du till med några snabba musklick. Detta system erbjuder även lite mer avancerade funktioner som chat t.ex. Wix är utan tvekan ett av de mest kompetenta system vi har testat och det finns många användningsområden som vi kan tänka på direkt: bröllopshemsidor, hemsidor till barn, enklare hemsidor för olika typer av föreningar till exempel.

 

Är Wix rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

 • Språket i systemet är engelska.
 • Väldigt snyggt och lättanvänt gränssnitt.
 • Det finns stöd för HTML5.
 • Många välgjorda och professionella teman att välja mellan.
 • Sökmotoroptimeringsmöjligheterna är väldigt bra. Wix har till och med en egen liten guide hur man förbättrar sin hemsidas synlighet i sökmotorerna.
 • Adressen man får blir något lång: ”Användarnamn.wix.com/dinsida”, och tyvärr ganska dålig ur sökmotoroptimeringssynpunkt. Dock brukar man vilja koppla på en egen domän tillslut om man ska bygga en seriös hemsida.
 • Användargränssnittet är snabbt att jobba i.
 • Du kan koppla på din egen domän när du känner att du vill.

 

Viktig information om Wix

Reklamkrav: JA (Om man använder gratislösningen)

Gratisperiod: Så länge man vill (Det kostar från runt 100 kr att uppgradera så man kan koppla på sin egen domän och få bort reklamen)

 

Nedan är en bild tagen från administrationsgränssnittet när man är inloggad och bygger sin gratis hemsida med Wix.

Gratis hemsida med Wix

Se exempelsidan vi gjort i Wix här.

Skapa din egen sida med Wix

 

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

 

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

32 Comments

 1. webbo

  coolt att det är html5!!

  Svara
 2. Lovisa

  Hej!
  Jag har en hemsida från Wix, den är fortfarande inte klar och jag har funderingar och behöver hjälp. Undrar därför om ni vet var jag kan vända mig för att få hjälp att färdigställa sidan?!
  Privatperson eller företag spelar ingen roll.

  Tacksam för all hjälp!
  Lovisa

  Svara
  • Administrator

   Hej!

   Du får gärna ställa dina frågor här. Är de för komplicerade att skriva i ett inlägg så kan du även maila på kontakt (at) gratishemsidor.nu.

   Vi kommer försöka hjälpa dig så gott vi kan.

   Svara
 3. berta

  Hej!

  Jag har skaffat WIX för jag trodde det skulle kosta 100kr (om året!)… men det slutade med att jag betalade nsätan 2000 kr för ngt som heter Wix Premium… vad var det som gick lite sned? vad betalade jag för ngt?… hade det varti bättre att använda ett annat? tro… vet inte om jag ska ångra mig eller inte

  Svara
  • Administrator

   Hej!

   Eftersom du inte riktigt vet vad du betalat för så skulle jag säga att du betalat för mer än du behöver. Det man får i premiumversioner av alla dessa tjänster är ganska likt varandra. Det handlar om mer webbutrymme vilket du oftast bara behöver om du laddar upp riktigt stora filer på din sida. Ibland kan det finnas begränsningar i antal sidor man får skapa som låses upp om man betalar för premiumtjänst. I ditt fall så har du också fått en domän samt att reklamen för Wix tagits bort från din sida. Du har förmodligen också fått en kupong där du kan annonsera på Google Adwords för 75 dollar. Behöver du inte dessa saker så kan man nergradera sitt paket till något billigare som bara innehåller det man behöver. För ca 800kr per år så kan du få allt det ovan men lite lägre utrymme vilket kanske känns lite mer prisvärt?
   Här finns lite information:
   http://www.wix.com/upgrade/website

   Svara
 4. Tobbe

  Tjo!
  Använder mig av Wix för att bygga hemsida åt mitt företag,
  dock har jag problem med att koppla min köpta mail inkorg(samma som domännamnet)
  till min mail på datorn?

  Har ni någon klok lösning åt mig? 🙂

  Tusen tack på förhand!

  Svara
  • Administrator

   Hej Tobbe,

   Tillvägagångssättet här skiljer sig lite åt beroende på vilket företag som hanterar domänen.

   Är det Wix så föreslår jag att du ber dem ge dig tydliga instruktioner hur du kan göra.

   Har du köpt domänen någon annanstans så är det dit du måste vända dig för att få hjälp.

   Det är normalt två olika så kallade protokoll som används, IMAP och SMTP.

   IMAP används för att hämta mail från servern till din mail på din dator. SMTP används när du ska skicka ut mail från din dator. Det är alltså där du köpt din domän som du får instruktioner hur du kan konfigurera detta på din dator.

   Lycka till!

   Svara
 5. Sara

  Hej!
  Håller på och bygga en hemsida åt mitt företag i Wix. Vår nuvarande domän är .se och min fråga är om det går att överföra .se-domäner till wix, förutsatt att jag har deras premiumtjänst? Finns det för mig några risker att överföra min nuvarande domän till wix?

  Vänlig hälsning
  Sara

  Svara
  • Administrator

   Hej Sara!

   Det går tyvärr inte att föra över .SE-domäner till Wix i dagsläget. Det kan man läsa lite om här:
   https://www.wix.com/support/html5/article/important-information-about-transferring-your-domain-to-wix-6087540

   Däremot är det inga problem att använda domänen där den är idag och se till att den pekar mot din hemsida hos Wix. Det kan man läsa om här:
   https://www.wix.com/support/html5/article/connecting-a-domain-to-wix-using-pointing

   Det är leverantören där du köpt domänen som kan hjälpa dig genomföra steg 2 i den sista länken jag skickade ovan.

   Lycka till!

   Svara
   • Sara

    Tack för svar! Vet du om det organiska sökresultatet påverkas negativt vid pekning?

    Svara
    • Administrator

     Hej igen,

     Det enda som skiljer är egentligen vilket företag som hanterar din domän. Sådant tar inte sökmotorerna hänsyn till.

     Det finns andra rätt komplexa saker som skulle kunna påverka:

     • Vilken IP din hemsida ser ut att ligga på
     • Vilken responstid din sida har

     Hur du väljer att få din domän att skicka trafik till din webbsida hos Wix kommer med största säkerhet inte påverka ovan punkter nämnvärt så jag hade själv använt mig av pekning. 🙂

     Lycka till!

     Svara
 6. JW

  hej!

  hur skapar jag nya rubriker i sidhuvudet? och hur länkar jag dessa?
  jag har lyckats radera och får inte dit dem igen!!!

  Panik 😉

  Svara
  • Administrator

   Vi är tyvärr inte riktigt med på hur du menar, men jag publicerar frågan här så kanske någon annan kan svara?

   Svara
 7. Fanny

  Är det säkert att ha en webshop på Wix?

  Svara
  • Administrator

   Hej Fanny, säkert på vilket sätt då menar du? Beskriv gärna lite mer vad du är ute efter så kan vi kanske hjälpa dig här med om Wix är en bra lösning för ändamålet eller ej.

   Svara
 8. D

  Hej Admin!

  På gratis version. Dyker reklam upp?

  Svara
  • Administrator

   Hej,

   Ja det dyker upp en liten text som säger ”Skapad med Wix” eller ”Created by Wix”.

   Svara
 9. Carina

  Spenderat flera veckor att få min sida på wix att se så bra ut som möjligt. Negativa med wix är till exempel att man inte kan länka sidan genom facebook och att dom endast stödjer adsense annonsering, om man till exempel skapar en affiliate hemsida så kan man inte lägga till annonser och banners genom html länkar, av dom fem annonserna jag har så syns bara en på den faktiska sidan. Slöseri på min tid

  Svara
 10. Monica

  Har lagt till en Facebook Like-app på min Wixsida, lagt till mitt PERSONLIGA användarnamn på Facebook under ”socialt” (Jag har en annan sida på FB som är i kategorin konsultbolag. Det är den som hänger ihop med innehållet på min Wixsida) och tycker att jag gjort allt man skall. Har börjat få en del likes på Wixsidan, men det som händer är bara att antalet likes ökar på Wixsidan-de som gjort likesen visar inget i sina FB-flöden. Vad har jag gjort för fel? Jag vill ju att min Wixsida skall visas för så många som möjligt på FB då folk gillar!! Snälla, snälla-hjälp mej begripa vad jag har gjort för fel!

  Svara
  • Administrator

   Jag har tyvärr inget svar på denna fråga, men lägger ut frågan här så kanske det är någon annan som kan svara?

   Svara
 11. Britt

  Hej

  Jag håller på att bygga en hemsida på wix, dock tar det lite tid. Skulle vilja koppla upp ett nyhetsflöde till sajten som är kopplat till linkedin och twitter. Med andra ord det inlägg som jag lägger upp på linkedin skall automatiskt föras över till hemsidan, går det?

  Vidare undrar jag om bilderna som finns i wix får man lov att använda dem på fb med sin egen logga, vad krävs för att göra det? Tänkte använda en av deras bilder som bakgrundsbild på fb och linkedin.

  Svara
  • Administrator

   Hej,

   Rent spontant tror jag inte du får använda de bilder som används i designmallar hos Wix någon annanstans än just hos Wix. Detta får du dock kontakta dem och dubbelkolla för att få ett säkert svar på.

   Här verkar det finnas ett plugin till Wix som gör precis det du är ute efter:
   https://www.wix.com/app-market/social-media-stream/overview

   Lycka till!

   Svara
  • Gratishemsidor.nu

   Hej,

   500mb av data får du med gratisversionen av Wix. Så länge du inte har stora bilder och filmer så bör det räcka ganska långt.

   Lycka till!

   Svara
 12. Jenny

  Hej!
  Måste jag ha ett Wix konto per hemsida?
  Funderar på att skapa flera hemsidor.
  / Jenny

  Svara
  • Gratishemsidor.nu

   Hej,
   Du kan skapa hur många hemsidor du vill på samma Wix-konto. Möjligtvis finns det en gräns när man använder sig av gratisversionen.
   Lycka till med dina hemsidor!

   Svara
 13. Jonas

  Hej, om man pekar sin domän mot wix hemsida kommer fortfarande adressen vara den ursprungliga eller blir det wixs domän när man är inne på sidan?

  Svara
  • Gratishemsidor.nu

   Hej,

   Med Wix är det möjligt att peka in sin egen domän och då kommer wix inte synas i adressen när du besöker din hemsida.

   Kontakta Wix support om du behöver hjälp med det tekniska.

   Svara
 14. Catrin Blomqvist

  Hej! Jag har en Wix-hemsida idag, premium-versionen och tänkte addera en webshop. Alltså uppgradera till deras paket e-commerce. Är det någon som har erfarenhet av detta hos Wix?

  Svara
 15. Henrik Lundqvist

  Hej Vi vill koppla på en domän från one.com Men vi får inte det att fungera med wix sidan Domänen har se på slutet spelar det någon roll?

  Svara
  • Gratishemsidor.nu

   Hej,

   Ja tyvärr har jag för mig att Wix inte stödjer .SE domäner än. Tråkigt!

   Svara

Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *