Select Page

Skapa hemsida med WordPress

Skapa hemsida med WordPress

Vill du slå på stort när du ska bygga din hemsida så är jätten WordPress ett säkert kort. WordPress dominerar världsmarknaden när de gäller att skapa hemsidor. På grund av den enorma valmöjligheten i hur du kan bygga en hemsida finns det alltid något som passar just dig och dina behov. Allt från enkla gratis hemsidor till otroligt avancerade sidor.

På grund av detta så är ungefär 23% av alla världens hemsidor skapade av WordPress. Detta är väldigt fördelaktigt när du ska bygga din hemsida eftersom nästan allt du kan tänka dig är kompatibelt med just WordPress. Ett sådant stort utbud kommer att underlätta enormt då du slipper konvertera om alla olika format på bilder, text och video för att passa in på din hemsida.

Att bygga din hemsida med hjälp av WordPress är lite mer avancerat än med ett av de färdiga mallprogrammen som t.ex. Simplesite eller Webs. Istället för att ha färdiga mallar som man väljer och sen fyller in med innehåll så jobbar WordPress mer kreativt. Man har istället en massa små teman som har stora möjligheter att konfigureras som man vill ha dem. Ett tema kan innehålla en banner, huvudstruktur och sidfot, men även färdig funktionalitet som en nyhetssida eller egentligen vad som helst som finns på en hemsida. Dessa teman bygger man sin hemsida med själv hur man vill. Man kan likna det lite med hur man bygger en Powerpoint. Samma stuk av att lägga till nya sidor, flytta olika textboxar, ett bildkollage. Fast så klart rätt mycket mer avancerat. WordPress ger dig dessutom möjligheten att arbeta med plugins.

Ett plugin är ungefär som en app. Det är ett program som ofta arbetar i bakgrunden, något som du inte ser på hemsidan. Även dessa finns det hur många som helst av, flera av dem är gratis och mycket användbara. Det finns plugins som mäter av dina besökare, var de kommer ifrån, hur det hittade till din hemsida, hur länge de stannar och vad de gör inne på hemsidan osv. Det finns också plugins som skickar nyhetsbrev, styr en webbshop osv. Vill man skapa e-handel så är WordPress ett fantastiskt verktyg tillsammans med pluginet WooCommerce. Nissebrev är ett exempel på hemsida som skapats med WordPress och WooCommerce för att sälja nissebrev som betalas med Swish.

WordPress är lite svårare att jobba med eftersom man har så mycket kontroll över exakt hur man vill ha hemsidan. Med mycket kontroll medföljer också större komplexitet, men till det så kommer dock fördelen att du får din hemsida precis som du vill ha den. Egen och unik.

I WordPress finns också möjligheten att skriva kod för de som är utvecklare och vill skräddarsy sin hemsida ytterligare.

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

1 Comment

 1. Hasan Fransson

  Hej.
  Wordpress är ett fantastiskt verktyg, om man vill lägga mycket tid på att fixa småsaker eller betala en konsult för att göra uppdateringar åt dig.

  Storleken och komplexiteten i WP gör att möjligheterna är oändliga. Detta leder oss till frågan: vad ska jag ha min hemsida till och vad är mina behov egentligen?

  När då all support behöver gå via frilansande konsulter eller webbyråer blir det snabbt en kostsam historia att försöka ändra saker själv.

  Jag erbjuder hemsidor as a service där jag har en fast peng varje månad för att sköta allt och vill man göra saker själv finns även support från Squarespace som är det verktyg jag bygger hemsidorna i.

  Oerhört enkelt och smidigt, om du frågar mig.

  Svara

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *