Select Page

Tjäna pengar på din hemsida

Har du en hemsida eller planerar du att skapa en och vill tjäna pengar på den? I den här artikeln kan du läsa om olika sätt att tjäna pengar på din hemsida och hur du kommer igång snabbt.

Det första du behöver för att kunna tjäna pengar på din hemsida är ett stadigt flöde av besökare. Om du inte redan har det är det vad du måste börja med. Självklart finns det ett oändligt antal sätt som besökare kan halka in på din sida men det som är vanligast att man arbetar med när man själv vill försöka skapa trafik till sin sida är sökmotoroptimering som innebär att du använder olika tekniker och metoder för att förbättra din position i sökmotorerna. Det finns otroligt mycket information om detta på internet så jag kommer inte att skriva så mycket om detta här. Kort sagt kan man säga att det gäller att hitta vad dina besökare söker på i sökmotorerna när de vill hitta sidor som dina och sedan anpassar du innehållet på din sajt efter sökorden. Något som också spelar stor roll för din placering i sökmotorerna är hur många inlänkar din sida har. Jag rekommenderar att du läser på mycket om sökmotoroptimering – om du gör detta bra kan du vinna mycket trafik på detta sätt. Se också till att sprida din sajt på sociala medier och andra hemsidor där du kan publicera en länk. Förhoppningsvis sprider sig ryktet!

Förslag på sidor där man enkelt och gratis kan lägga till sin länk för att få fler besökare:

När du har besökare är det dags att börja titta på möjliga intäktskällor. Det kanske enklaste och mest lättillgängliga sättet att tjäna pengar på sin hemsida med är att inkludera reklam på sajten. Onlinereklam finns i flera olika former. De tre största är:

AdSense

AdSense är Googles egna annonseringserbjudande som anpassar sig till innehållet du har på din sajt och du får betalt per klick. Det positiva med denna metod är att annonserna oftast blir relevanta för användaren och de smälter lätt in i designen på din sajt. Dock måste din hemsida gå igenom Googles granskning innan du får publicera AdSenseannonser och den kan vara ganska svår. Främst krävs det mycket innehåll i form av text för att Google ska acceptera hemsidan.

Bannerannonser

Banners och andra reklambilder är också ett sätt att tjäna pengar på din sajt. Det finns flera sätt att få tag på dessa. Antingen kan du gå genom ett annonsnätverk som har avtal med flera annonsörer med nackdelen att de tar en del av intäkterna på annonsen. Ett annat alternativ är att själv skapa ett avtal med en annonsör, dock kan det vara svårt att sälja in en annonsplats till en annonsör då det är svårt att veta hur bra den kommer att gå.

Affiliatemarknadsföring

Denna typ av annonsering bygger på att du marknadsför andra företags produkter på din egen sajt och får en andel varje gång någon köper en vara genom din hemsida. Vissa har tagit detta så lång att de bygger upp egna webbshoppar fulla med affiliateprodukter och använder sökmotoroptimering för att driva trafik. Detta är dock svårt att göra idag p.g.a. Googles nya uppdateringar.

Populära affiliatenätverk (annonsnätverk)

Det finns en uppsjö av olika affiliatenätverk att välja på när man vill börja lägga ut annonser på sin hemsida och tjäna pengar. Här följer våra favoriter som alla har många olika annonsörer knutna till sig och är enkla att komma igång med.

Vi önskar dig stort lycka till i dina satsningar på att tjäna pengar genom din hemsida. Om du lyckas kan du få en passiv intäkt och fokusera på nya projekt.