Select Page

Blogger

Blogger

Testa Blogger

Blogger är ett bloggnätverk som ägs och utvecklas av Google. Blogger har funnits med länge och skapades redan 1999 av Pyra Labs men köptes av Google redan 2003. Sedan dess har Google integrerat denna tjänsten med de övriga Googletjänsterna som Gmail, Google Analytics och Google Webmaster Tools. Genom att göra detta så har man fått alla dessa tjänster kopplade till samma konto. Har du redan en Gmail adress så har du med andra ord redan tillgång till tjänsten Blogger och den borde synas i menyn längst upp när du är inloggad på din mail.

Google konto meny

 

Google står sällan bakom produkter som inte är genomtänkta, och denna produkt är inget undantag. Blogger är riktigt smidigt att jobba med och ett utmärkt bloggverktyg.

 

De största fördelarna med Blogger

 1. Din blogg behöver inte ha någon reklam.
 2. Eftersom Blogger är en Googleprodukt så har du möjligheten att enkelt lägga på reklam från Google Adsense och börja tjäna pengar på din blogg.
 3. Du kan skapa en egen bloggdesign om du kan lite HTML och CSS.

Alla tjänster vi skriver om där du kan skapa bloggar är gratis och därför nämner vi inte det som en fördel.

De största nackdelarna med Blogger

 1. Det finns inte särskilt många färdiga bloggdesigner att välja på, och vissa av dem kan vara lite bökiga att använda.
 2. Du måste koppla din blogg till ditt Google-konto. Därmed kan du inte vara anonym på din blogg om du skulle vilja det.
 3. WordPress-baserade bloggar har ett smidigare sätt att strukturera artiklar med både kategorier och etiketter istället för bara etiketter som finns i Blogger.

Att skapa sin blogg med Blogger är väldigt enkelt och har du redan ett Google-konto så är det bara att köra igång.

 • Du får automatiskt bra statistik över dina besökare på din Blogg med hjälp av Googles statistikverktyg. (En lightversion av Google Analytics)
 • Dina inlägg och sidor blir bra sökmotoroptimerade, fast det läggs på ett datum i URLen vilket är lite fult.
 • Din standardadress blir: ”dinblogg.bloggspot.se”
 • Blogger är byggt av Google vilket säkerställer hög kvalitet och enkelhet att använda.

Blogger

Detta visar hur Blogger ser ut när man är inloggad och ska ändra design på sin blogg. Det finns ca 20 designmallar att välja på, och i bilden ovan håller vi på och strukturerar upp vilka olika element som ska finnas på bloggen.

Testa Blogger

Här finns en exempelblogg skapad med Blogger om hur man kan få en extra internetinkomst.

 

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

3 Comments

 1. Olle Qvennerstedt

  Hej
  Jag har två bloggar skapade i Blogger 2008 och 2013. Sista inlägget jag gjorde var den 30 december 2015, sedan dess kommer jag inte in på någon av dem? Jag kan inte logga in. Jag möter bara en mängd försök att få mig starta en ny blogg. Har nästan 300.000 besökare på den ena. Hur gör jag för att kommma in på mina bloggar? Det verkar som Google spökar? Med bara Blogger gick allt som smort. Hälsningar
  Olle

  Svara
  • Administrator

   Hej!

   Det var tråkigt att höra att du inte kommer in på dina bloggar. Jag tror att det mesta blivit helt omgjort sedan Google tog över tjänsten.
   För att få klarhet i det är det enda sättet som fungerar att komma i kontakt med Google.

   Här finns ett formulär man kan fylla i om man inte längre kan komma in på sin blogg. Testa det och lycka till!
   https://support.google.com/blogger/troubleshooter/2980162?hl=en&ref_topic=6321979

   Svara
 2. monica

  Jag vill börja att blogga

  Svara

Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *