Select Page

Suntuubi

Skapa din egen hemsida med Suntuubi

Suntuubi är en finsk tjänst från början som nu har lanserats på svenska marknaden. Denna tjänst är nog för allmänheten lite mer okänd än de stora tjänsterna på den svenska marknaden (Hemsida24, 123minsida, Webnode, N.nu) som kör lite hårdare sökmotoroptimering och annonsering på Google. Suntuubi har ett enkelt och tydligt gränssnitt, och att allting är på svenska hjälper ju till om man inte har helt felfri engelska. Denna tjänst känns lite mer som en slags community där sammanhållningen mellan de olika sidorna som skapas är större. I de vanliga verktygen skapar man mer en sida för sig själv, på gott och ont.

 

Är detta rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

  • Verktyget är lättanvänt, men inte det lättaste vi testat. Det finns väldigt många val vilket kändes överväldigande i början, men efter att man vänjer sig tror jag inte det är några konstigheter.
  • Layouten på administrationsgränssnittet känns lite gammaldags och ogenomtänkt i vissa fall.
  • Sökmotoroptimeringsmöjligheterna var inte tillräckliga, och URLer på sidor som man skapar får inte sökmotoroptimerade adresser.
  • Allt är på svenska.
  • Vissa av mallarna/designerna kändes något omoderna, men det fanns även flera som var riktigt snygga.
  • Adressen man får är helt bra: ”gratishemsida.suntuubi.se”.
  • En kul idé är att man kan samla krediter i Suntuubi-nätverket genom att rekommendera andra användare. Med krediterna kan man sedan köpa sig annonsplatser etc för att få mer besökare till sin hemsida.

 

Viktig information om Suntuubi.

Annonskrav: Det hamnar lite reklam längst ner på din sida

Gratisperiod: Det är alltid gratis men du kan betala för vissa tilläggstjänster om du vill

 

Nedan är en bild tagen från administrationsgränssnittet när man är inloggad och bygger sin gratis hemsida på Suntuubi.

Suntuubi

Tyvärr har Suntuubi tagit bort den exempelsida vi gjort med deras verktyg.

Skapa din egen hemsida med Suntuubi

 

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

 

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *