Select Page

Gratis hemsida guiden

Gratis hemsida guiden kommer beskriva hur du ska gå till väga när du vill ha så billig hemsida som möjligt. Är du riktigt ambitiös så kan du till och med tjäna pengar på din hemsida.

Välj en webblösning som passar dina behov.

Behoven ser inte likadana ut för alla. För företag i vissa branscher är det väldigt viktigt att hemsidan ser professionell ut och att man har full kontroll över sin hemsida. För privatpersoner, eller mindre företag i vissa andra branscher kanske inte detta är lika viktigt. Vi publicerar löpande nya tjänster och företag som utvecklar hemsidor åt dig här på Gratishemsidor.nu, så glöm inte kolla här först nästa gång du behöver en hemsida.

Vi har delat in tjänsterna i tre delar.

  • Gratis hemsidor – Innebär att hemsidan man får är gratis i åtminstone en period. Det står tydligt i våra recensioner om sidan börjar kosta pengar efter ett tag eller om det krävs att man har reklam på sin sida för att få den gratis.
  • Billiga hemsidor – Här rekommenderar vi professionella tjänster för att skapa hemsida. Dessa tjänster är ofta gratis under en provperiod för att sedan gå över till ett abonnemang med en låg månadsavgift.
  • Professionella hemsidor – Vissa projekt kräver att man har lite djupare kunskap om programmering. Har du en idé på ett projekt (t.ex. någon typ av webbsystem eller webbshop) så kan du kolla vilka företag vi rekommenderar under ”Professionella hemsidor”. Har du inte heller något intresse av att bygga hemsida själv så är det här du ska leta.

Gratis hemsidorBilliga hemsidor Professionella hemsidor

Om du inte redan har ett eget webbhotell(hosting) så kommer de webbyråer vi rekommenderar att kunna hjälpa dig med detta. Här finns lite information om webbhotell om du är intresserad.

Billig hosting

Jobba med din sida.

Oavsett om du bygger en gratis sida helt själv eller om du anlitar ett företag att hjälpa dig så kommer du behöva lägga lite jobb på det själv för att det ska bli riktigt bra.

Om du bygger en egen hemsida gratis så måste du jobba löpande med sidan och följa upp statistik för att se hur användarna beter sig på din sida. Detta är viktigt. Små förändringar på en sida kan göra stora förändringar i hur många produkter du säljer t.ex.

Om du anlitar ett företag att hjälpa dig så hjälper de dig med att analysera och bygga upp sidan på bästa sätt. De måste dock bli insatta i din verksamhet för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt.

Lägg till reklam.

Att lägga ut reklam på din sida kan vara ett sätt att täcka kostnaderna för webbhotell och domän t.ex. Om du placerar din reklam bra och har rätt typ av målgrupp på din hemsida så kan du till och med tjäna en slant på detta. Var dock försiktig. För mycket reklam kan göra besökare skeptiska till hur seriös du är.

Det finns många företag som erbjuder pengar för att lägga ut deras reklam på din hemsida. Vi kommer inom kort lista några företag här.