Select Page

SimpleSite

SimpleSite

Skapa hemsida med SimpleSite

SimpleSite grundades i Köpenhamn av två bröder runt 2003 och har därefter spridits i Europa. Målet var att bygga ett så enkelt och användarvänligt system som möjligt. Till en början marknadsfördes tjänsten med namnet 123minsida, men har därefter alltså gått över till att använda namnet SimpleSite. En smart lösning är att de valt att göra en tjänst som finns på det lokala språket oavsett vart du använder den. Detta är också tacksamt för många användare då det möjliggör hemsideskapande även för de som inte har full koll på engelskan. Verktyget finns nu i lokal språkversion i över 25 länder, och de expanderar fortfarande. Något som känns lite befriande med detta verktyg är att det inte är lika pretentiöst som många andra. Här finns inte ett hav av funktioner förpackat i lyx utan fokus ligger helt på att man enkelt ska kunna bygga en hemsida. Istället för att det skall kännas som att man arbetar med en hemsida så är känslan att man leker. Helt uppenbart är detta ett verktyg som användarna gillar.

Är SimpleSite rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

 • Allt är översatt till svenska så det är enkelt för en icke språkkunnig att jobba med.
 • Väldigt snabbt & lätt att komma igång, men det finns lite mer att önska från mallarna som erbjuds. Genom att begränsa möjligheterna till designval för användaren så blir det också enklare att jobba med så detta är säkerligen avsiktligt. Det finns också möjlighet att hitta riktigt snygga kombinationer mellan bakgrundsbilder, framsidebilder och färger.
 • Det finns ingen möjlighet att redigera sidtitlar eller liknande vilket ofta brukar ligga under SEO-inställningar (Kan vara bra för sökmotoroptimering).
 • nofollow är aktiverat på alla dina länkar tills du betalt för tjänsten. (Detta är negativt ur sökmotoroptimeringssynpunkt om du vill använda din sida till att sökmotoroptimera andra sidor)
 • Det finns numera riktigt bra möjligheter att välja design på hemsidan genom att kombinera olika färger med bakgrundsbilder.
 • Väljer man att prenumerera på deras tjänst så får man köpa domännamn för 9 kr första året vilket är ett riktigt bra pris.
 • Adressen för sidor skapade här blir: ”dinsida.simplesite.com”
 • Bloggtjänsten är riktigt bra. Det är enkelt att infoga Youtube-filmer och andra typer av innehåll. Här kan du också ha länkar som inte blir ”nofollow”.
 • Möjlighet finns att på ett väldigt enkelt sätt lägga in film och bildspel.
 • Det är lätt att skapa en webbplats för e-handel genom smidig integration med Paypal för att ta emot betalningar.

Viktig information om SimpleSite.

Annonskrav: Ja gratisversionen har reklam i form av annonser för tjänsten.

Gratisperiod: Du kan behålla din gratis hemsida så länge du önskar.

Vem lämpar sig SimpleSite bäst för?

Man märker att den vision som grunarna haft från början har fått leva kvar. Det stora fokuset ligger och har alltid legat på att hålla det så enkelt som möjligt. På bara några få minuter har du skapat hela din design och du kan börja lägga in ditt innehåll på sidan. Vi tycker att sidan helt klart lämpar sig bäst för dem som inte har jobbat med hemsidor eller datorer alls tidigare, men ändå vill ha sin egen hemsida. Med SimpleSite kan faktiskt alla göra en hemsida.

Nedan är en bild tagen från administrationsgränssnittet när man är inloggad och bygger sin hemsida på SimpleSite.

simplesite

Se exempelsidan vi gjort hos SimpleSite här.

Skapa hemsida med SimpleSite

Här kan du läsa vår gamla recension om tjänsten när den marknadsfördes som 123minsida.

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet och glöm inte att betygsätta tjänsten.

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

10 Comments

 1. Suzanne Karlsson

  Hej

  Jag undrar om gamla sidor kan aktiveras?

  Det rör sig om en sida som inte använts på ca 8 år

  Tack på förhand för ert svar

  Mvh
  Suzanne

  Svara
  • Administrator

   Detta kan tyvärr inte vi svara på. Vänligen vänd dig direkt till SimpleSite.

   Svara
 2. Hallgeir

  Hej,

  Ni skriver; Adressen för sidor skapade här blir: http://dinsida.simplesite.com

  Om man skaffar egen domän så behöver väl inte .simplesite. vara med i adressen?

  Svara
  • Administrator

   Hej,

   Helt rätt. Skaffar man en egen domän och kopplar sin hemsida till den så behöver inte ”.simplesite” vara med i adresen.

   Svara
 3. Marianne karlsson

  Har påbörjat min blogg och där koppierat in min bok, taxt och bilder. Nu har det låst sig och jag kan inte koppiera in mer.
  jag kan påverka text och bilder som redan kopierats in.

  Svara
  • Gratishemsidor.nu

   Hej, det bästa är att du kontaktar supporten hos Simplesite för att reda ut vad som har gått galet. Lycka till!

   Svara
 4. Åsa Lundell

  Hur gör man för att skapa en hemsida med en domän man vill flytta över?Har skaffat en auth.kod men fattar inte vart jag kan använda den.

  Svara
  • Gratishemsidor.nu

   Kontakta Simplesite så kommer du få hjälp av dem.

   Svara
 5. clara

  Blir allt man skriver tillgängligt för alla i hela världen automatiskt, eller kan jag välja vem som får se vad, ha spärrar som jag väljer besökare till?
  Hur får andra veta att min hemsida finns, om jag inte ger dem ett kort? Även bloggar, hur hittar man folks bloggar då man inte vet namnet på dem?
  KAn man vara helt öppen, eller avråds det? Är/riskerar man kollad, såsom Edward Snowden visade?

  Svara
  • Gratishemsidor.nu

   Hej!
   För vissa tjänster finns det möjlighet att skapa lösenordsskyddade sidor. Jag är osäker på om just denna funktionalitet finns hos Simplesite. Det normala är att allt du publicerar på en hemsida också blir tillgängligt för alla över hela världen.
   Att se till att folk hittar till din sida är en hel vetenskap. Jag skulle rekommendera att du läser på lite om sökmotoroptimering och sökannonsering då de flesta av besöken idag kommer från sökmotorer som Google. Ett annat sätt är att hitta samarbetspartners att byta länkar med.
   Huruvida man skall vara helt öppen eller ej törs jag inte svara på. Det beror helt på sammanhanget.
   Lycka till!

   Svara

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Testa själv med Simplesite

Instruktionsvideos (På engelska)

Hur du lägger till en signatur

Hur du lägger till en adress-sida

Hur du lägger till en kontaktsida

Hur du lägger till ett fotoalbum

Hur du ändrar logo, färger och typsnitt