Select Page

123minsida

123minsida

Skapa din egen hemsida med 123minsida

123minsida är en tjänst som är startad i Danmark runt 2003 och därefter har spridits i Europa de senaste 15 åren. 123minsida har valt att ha en lokal variant på sitt system i varje land så de kan erbjuda en tjänst som finns på det lokala språket överallt. Detta är väldigt smart av dem, och tacksamt för de som inte är jättebra på Engelska. Verktyget finns nu i drygt 25 länder, och tar sig an nya marknader hela tiden.

OBS! Läs vår nya recension om tjänsten som numera marknadsförs som Simplesite!

Är 123minsida rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

  • Tjänsten är på svenska.
  • Väldigt snabbt & lätt att komma igång, men det finns lite mer att önska från mallarna som erbjuds. Detta är dock förmodligen avsiktligt eftersom man med fler funktioner och mer avancerad design ofta får göra avkall på enkelhet för slutanvändaren.
  • Vi hittade inga inställningar som hade med SEO (sökmotoroptimering) att göra.
  • nofollow är aktiverat på alla dina länkar tills du betalt för tjänsten. (Detta är negativt ur sökmotoroptimeringssynpunkt om du vill använda din sida till att sökmotoroptimera andra sidor)
  • Det fanns inte så många mallar att välja på, men detta är förmodligen något som utökas hela tiden.
  • De erbjuder att sälja domäner för 9kr vilket är väldigt billigt.
  • Adressen för sidor skapade här blir: http://dinsida.123minsida.se
  • Bloggtjänsten är riktigt bra. Det är enkelt att infoga Youtube-filmer och andra typer av innehåll. Här kan du också ha länkar som inte blir ”nofollow”.
  • I grundtjänsten ingår plats för 40 sidor och 300 bilder. Du har även möjlighet att ladda upp en hel del video.

Viktig information om 123minsida.

Annonskrav: Ja gratisversionen har reklam.

Gratisperiod: 30 dagar, därefter måste man bestämma sig för om man vill betala för att fortsätta med sin sida. VIP-konto kostar ca 80kr/mån vilket är väldigt billigt om man jämför med konkurrenterna.

Vem lämpar sig 123minsida bäst för?

Verktyget har lagt stort fokus på enkelhet. På några få minuter har du skapat hela din design och du kan börja lägga in ditt innehåll på sidan. Vi tycker att sidan lämpar sig bäst för dem som inte har så stor datorvana men ändå vill ha sin egen hemsida på nätet. Med 123minsida kan alla göra en hemsida.

Nedan är en bild tagen från administrationsgränssnittet när man är inloggad och bygger sin hemsida på 123minsida.

123minsida

Se exempelsidan vi gjort hos 123minsida här.

Skapa din egen hemsida med 123minsida

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *