Select Page

Bästa hemsida tjänsten

I vissa lägen ska du inte välja det billigaste.

Det är fantastiskt att det idag finns tjänster som erbjuder helt gratis lösningar för att skapa hemsidor. Dock så måste du vara medveten om vissa saker innan du skaffar dig en gratissida. Att välja fel lösning för din hemsida kan bli kostsamt i slutändan. Alla har olika krav och vi vill hjälpa dig hitta den bästa hemsida lösningen för dig.

Svarar du JA på några av nedan frågor så skall du förmodligen inte välja något gratisalternativ eller billiga alternativ utan borde istället se på våra professionella webbyråer.

  • Är det en hemsida för ett större företag du har i åtanke?
  • Har du särskilda önskemål om funktionalitet på hemsidan.
  • Vill du att sidan skall se unik ut?
  • Har du krav på säkerhet och backuper?
  • Vill du ha en egen domän (dinexempelsida.se) och en mail kopplad till denna ([email protected])
  • Är din kunskap lika med noll inom området ”hur man gör hemsidor”?

Gratistjänsterna hävdar ofta att du inte behöver några kunskaper inom webbprogrammering för att skapa sidor hos dem. De ljuger inte när de säger så, men samtidigt så krävs det ofta en del kunskap för att kunna göra sidan personlig och unik. Lägger du upp en sida helt efter färdiga mallar är risken stor att många andra sidor ser likadana ut. Det är också ofta så att gratislösningarna bara är gratis första månaden eller att det kommer visas reklam på din sida.

Vill du fortfarande skapa en gratis hemsida?

Det skadar ju såklart inte att testa att skapa en gratissida och se om det duger för er. Det kanske är så att ni är ett helt nystartat företag, och har inga ambitioner om att marknadsföra er på internet första året. Det är inget konstigt med det. Glöm bara inte bort att internet är en fantastisk kanal att få nya kunder genom idag inom de flesta branscher, så att lägga upp en strategi hur man vill synas på nätet är ingen dum idé. Det finns många företag som hjälper till med denna typ av internetmarknadsföring idag.

Om du är en privatperson som bara vill få igång en personlig sida på nätet så är en gratissida ett självklart val.

Det finns idag flera olika tjänster för att skapa gratis hemsidor, och dessa har vi sammanställt och skrivit omdömen om åt er.

Jämför gratis hemsidor

Är du istället intresserad av en professionell hemsida?

Det finns idag duktiga webbutvecklare som kan utveckla skräddarsydda hemsidor till riktigt bra priser.

Man måste ha i åtanke att för att kunna få en egen domän (hemside-adress) så måste man betala en årlig avgift. Denna avgift brukar ligga på drygt 100 SEK. Vad man mer behöver är ett webbhotell (så kallat hosting). Ett webbhotell är helt enkelt ett företag som har en massa servrar (datorer) som står någonstans med snabb uppkoppling till internet. Dessa servrar stängs aldrig av och man kan köpa sig ett litet utrymme så man kan koppla upp sig mot servern och få placera sina hemsidor där.

Många webbutvecklare erbjuder idag helhetslösningar för att hantera både domänköp och att fixa webbhotell (hosting), så har du ingen erfarenhet i området råder vi dig att ta hjälp med detta.

Jämför professionella hemsidor