Select Page

Webber

Webber

Skapa din egen hemsida med verktyget

Webber.se är ett relativt nytt system för att skapa hemsida, men det har funnits ett väldigt likt system i samma stil som man kan skapa blogg med – Bloggo.nu. Webber har i princip samma funktionalitet som bloggo.nu fast med lite tydligare inriktning mot att skapa hemsida istället för att skapa en blogg som är en lite enklare variant av en hemsida. Företaget bakom är Internetservice AB som även skapat en hel del andra finurliga internettjänster som t.ex. att söka efter IP-adresser eller att kryptera meddelanden direkt i webbläsaren. Systemet är väldigt enkelt byggt där fokus ligger på att göra det så lätt som möjligt för användaren at skapa sin hemsida. Det finns en hel del designmallar och funktioner att välja på, men många av dem kräver att man börjar prenumerera på deras tjänst – och då är den inte gratis längre.

 

Är Webber.se rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

 • Språket i systemet är på svenska. Att ett svenskt företag ligger bakom känns också tryggt för att enkelt kunna nå support om det skulle vara några problem.
 • Du får välja titlar för att optimera din hemsida för sökmotorerna. Däremot har du ingen möjlighet att ändra beskrivning och nyckelord för dina sidor utan att betala för tjänsten.
 • Du kan skapa obegränsat med undersidor.
 • Man utvecklar hududdelen av sina sidor med ett enkelt textverktyg där du också kan infoga bilder och annat. De övriga delarna byggs på med hjälp av moduler som man kan redigera. T.ex. det som ligger i högerspalt.
 • Det är enkelt att infoga bilder och t.ex. filmer från Youtube på hemsidan.
 • Webbadressen man får med gratisversionen av Webber.se ser ut såhär: http://gratishemsidor.webber.se vilket känns som en bra adress. Vi gillar när man får välja texten på subdomänen själv.
 • Om du vill ha en riktig domän så går det att koppla på men då måste man börja prenumerera på betaltjänsten.
 • Både administrationsgränssnittet och den färdiga exempelsidan är snabbladdade vilket vi gillar.
 • HTML-koden som genereras av detta verktyg ser bra ut. Lite kod utan en massa skräp som lätt kan vara fallet med denna typ av verktyg.
 • Det finns mycket funktioner att testa, men de flesta kräver att man betalar för tjänsten.
 • Designmallarna är inte anpassade för mobiler eller surfplattor.

 

Viktig information om Webber.

Reklamkrav: NEJ (Helt reklamfritt!)

Gratisperiod: Det är gratis tills man vill betala för att få k0ppla på ett domännamn, få mer utrymme, eller någon annan av de tilläggstjänster som finns.

 

Nedan är ett screenshot från admin-verktyget när man utvecklar sin sida med Webber.

webber admin

Se exempelsidan vi gjort med Webber här.

Skapa din egen hemsida med verktyget

 

Har du skapat en egen hemsida med Webber?

Kommentera gärna nedan och ge oss adressen till din sida så vi får se hur den ser ut.

 

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

 

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *