Select Page

Egen hemsida – 5 enkla steg

Är du i behov av en ny egen hemsida? Gå igenom nedan steg innan du bestämmer dig för en lösning  för vilken typ av hemsida du behöver. Det kan spara mycket tid och pengar att välja rätt lösning från början.

1. Välj din målgrupp.

Ska du rikta dig till företag eller privatpersoner? Är det kvinnor eller män? Äldre eller yngre? Olika grupper av människor har olika beteenden och mönster på hur man surfar på hemsidor. Genom att ta reda på vilken din huvudmålgrupp är så kan man bygga sidan utefter detta.

2. Tänk igenom hur du vill framstå på internet.

Genom att skriva på ett visst sätt eller att använda ett visst typsnitt så får besökare (ibland omedvetet) direkt en uppfattning om sidan. Vill man rikta sig mot ungdomar så ska man kanske t.ex. inte använda sig av ord som inte används i modernt språk. En annan del i detta är att bedöma hur professionell man vill framstå. Att t.ex. ha en egen domän och en mail kopplad till sin domän kan göra att sidan känns mer proffsig.

3. Tänk på vilket budskap du vill förmedla.

Vill du sälja en specifik produkt eller vill du kanske rekommendera en viss tjänst? Se till att ha det i åtanke hela vägen när du bygger hemsidan så att detta lyfts fram.

Hemsida24 som vi också recenserar här har skrivit en bra artikel om att lyfta fram sitt budskap.

4. Tänk igenom grundlayouten och strukturen för hemsidan.

Det är viktigt att ha logisk navigation för användarna som ska besöka hemsidan. En klar och tydlig layout hjälper också till, så användarna så snabbt som möjligt ska hitta det de letar efter. Försök att bygga din egen hemsida så tydlig som möjligt från början.

5. Bestäm dig för om du ska använda ett gratisalternativ eller inte.

Om du inte riktigt vet vad skillnaden är på gratisalternativ och hemsidor som kostar lite så finns det mycket information på sidan ”Bästa hemsida-tjänsten”.

Om du bestämt dig för en gratis egen hemsida så återstår bara att välja vilket verktyg du ska använda dig av. Försök välja ett verktyg som låter dig välja mallar så din layout och struktur blir som du tänkt dig. Försäkra dig också om att du lyckas få fram ditt budskap så tydligt som möjligt.

Om du beslutat dig för att ta hjälp av en expert inom området så har vi rekommenderat några företag här. Denna typ av företag låter dig ofta välja hur stor inblandning du vill ha. Det är viktigt att de får veta dina tankar och idéer angående ovan punkter för att kunna ta till sig det och göra så slutresultatet blir som du tänkt dig.