Select Page

Misssite

Misssite

Skapa din egen hemsida med MissSite

MissSite är ett nyskapat program som du kan skapa gratis hemsida med. De som ligger bakom är gänget på Miss Group som även har varumärken som Miss Affiliate och Miss Domain. Det är kul att det är fler svenska aktörer som ger sig in på denna marknad som vi förmodligen bara sett början av än. Man märker tydligt hur MissSite har som fokus att vara enkelt att använda men ändå ge ett professionellt intryck. När man skapar upp sin hemsida så får man välja mellan ett antal professionella hemsidemallar. Beroende på om du använder deras gratisversion eller om du betalar abonnemangsavgiften så får du olika antal mallar att välja på.

 

Är MissSite rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

 • Språket i systemet är på svenska vilket är härligt för oss som föredrar det. Att det är svenskar som ligger bakom gör också att det blir enkelt att få bra support.
 • Du får välja titlar för din sökmotoroptimering. Tyvärr används inte subdomän där du kan styra över namnet. Du har möjlighet att ändra både url-text, titel, beskrivning och nyckelord för dina sidor men alltså inte för själva sajten. Du får använda bindestreck för att binda ihop ord i URLen på undersidor vilket är bra.
 • Du får bara tillgång till en startsida i gratisversionen vilket gör att man känner sig något begränsad.
 • Man jobbar med sin sida genom att först editera de element som automatiskt skapats från din valda mall. Därefter kan man välja att dra ner extra element till olika områden på sidan.
 • Det finns många färdiga moduler att placera på sin sida som bloggflöde, bloggsök, Youtube och andra sociala medier.
 • Webbadressen man får med gratisversionen av MissSite ser ut såhär: http://info6.builder.misssite.com/ där vi tycker det är synd att man inte kan få välja något annat istället för ”info6.builder”.
 • Om du vill ha en riktig domän så går det att koppla på utan att behöva betala för någon av deras prenumerationer.
 • Både administrationsgränssnittet och den färdiga exempelsidan är snabbladdade vilket är väldigt trevligt.
 • HTML-koden som genereras av detta verktyg ser bra ut. Det märks att de tänkt på hur kod ska genereras för att inte html-koden ska fyllas med skräpkod.
 • MissSite innehåller inte jättemycket funktioner och därför är det väldigt enkelt att använda. Trots att många andra verktyg har fler funktioner så känner man faktiskt inte att man saknar något väsentligt.
 • De mallar som erbjuds är mobilanpassade och fungerar därför ypperligt i både mobil och surfplatta.

 

Viktig information om MissSite.

Reklamkrav: NEJ (Helt reklamfritt!)

Gratisperiod: Det är gratis tills man vill betala för att få använda fler än en sida, få mer utrymme, eller någon annan av de tilläggstjänster som finns.

Passa på! Just nu ingår en gratis .SE domän!

 

Nedan är ett screenshot från admin-verktyget när man utvecklar sin sida på MissSite.

misssite

misssite

Se exempelsidan vi gjort med MissSite här.

Skapa din egen hemsida med MissSite

 

Har du skapat en egen hemsida med MissSite?

Kommentera gärna nedan och ge oss adressen till din sida så vi får se hur den ser ut.

 

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

 

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *