Select Page

Moonfruit

Skapa din egen hemsida med Moonfruit

Moonfruit är en engelsk tjänst med huvudkontor i London. Här har britterna verkligen tänkt till för denna tjänsten är verkligen bland de bästa vi testat.

Vi blev erbjudna en tutorial direkt när vi skapat upp vår hemsida, men vi avböjde den erbjudan. Det var helt rätt val, för det var inga som hellst problem att hitta i systemet. Det var också så välbyggt att när man var på väg att byta sida eller liknande så frågade den alltid om man ville spara det arbete man gjort på den aktuella sidan innan man förflyttades. Väldigt smidigt löst. Har du aldrig byggt hemsidor förr och inte har något intresse av att lära dig programmera webbkod så är Moonfruit ett riktigt bra val. Du får mängder av färdiga mallar och färdiga funktioner att använda dig av.

 

Är Moonfruit rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

  • Moonfruits språk är engelska vilket kan vara ett problem för vissa, men vi anser att programmet är så pass enkelt att det inte spelar någon större roll.
  • Du har möjlighet att editera META keywords och title på varje sida vilket gör det möjligt för dig att sökmotoroptimera din sida på ett bra sätt.
  • Länkarna du får på dina undersidor är helt ok, fast man får något unikt id i slutet av URL:en. Här märks det dock att de på Moonfruit vet vad de gör eftersom de väljer att lägga IDt på slutet så de inte ska försöra SEO-kraften av nyckelorden i URLen i övrigt.
  • Verktyget är överlag väldigt lättjobbat och det finns många kul funktioner. Det finns också en hel del godis att köpa till för den som vill det.
  • Det fanns många mallar att välja på och de såg riktigt snygga ut allihopa.
  • Du får en webbadress som denna: gratishemsidor.moonfruit.com vilket känns som en perfekt adress.
  • Om du vill ha en riktig domän så går det att koppla på, och som sagt, det finns även en hel del andra intressanta extratjänster att välja på.
  • Både att jobba i verktyget och den färdiga hemsidan kändes riktigt snabba vilket både vi och Google gillar.

Viktig information om Moonfruit.

Reklamkrav: NEJ

Gratisperiod: Det är gratis så länge man vill. Man måste dock uppdatera sidan minst en gång var sjätte månad.

 

Nedan är ett screenshot från admin-verktyget när man utvecklar sin sida på Moonfruit.

Moonfruit

Se exempelsidan vi gjort med Moonfruit här.

Skapa din egen hemsida med Moonfruit

 

Har du skapat en egen hemsida med Moonfruit?

Lämna i så fall gärna en kommentar här nedanför med adressen till din sida så vi andra får se den.

 

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

 

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *