Select Page

Yola

Yola

Skapa din egen hemsida med Yola

Yola är ett verktyg på engelska som ger ett väldigt seriöst intryck vid första anblicken. Det verkar vara väldigt kompetent med stora möjligheter. Tyvärr verkar det som att de flesta av möjligheterna visar sig först efter att man tecknat ett abonnemang som kostar en slant. Läs vidare så förklarar vi vad vi menar.

 

Är Yola rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

  • Sidan är på engelska.
  • Det finns en tutorial att följa direkt när man skapat sin sida.
  • Om man registrerar ett silver eller guld medlemsskap så får man bl.a. möjlighet att välja från en enorm bildbank när man ska lägga ut bilder på sin hemsida.
  • För att komma åt SEO-inställningarna krävs det att man tecknar ett avtal.
  • Vissa s.k. moduler som kan användas på sidan har inbyggd text. Där är det en nackdel att de inte går att översätta till svenska idag, om man tänkt använda sig av dem.
  • Vi hittade inget enkelt och tydligt sätt att ändra tema på vår testsida, så möjligtvis måste man teckna ett abonnemang för att få dessa möjligheter.

 

Viktig information om Yola.

Annonskrav: Man måste uppgradera till silver eller bronze för att få bort reklamen i footern. Kostar ca 70 resp. 150 kr/mån. Bronze låter dig koppla på en egen domän för ca 30 kr/mån.

Gratisperiod: Det verkar vara gratis med begränsad funktionalitet så länge man vill.

 

Nedan är en bild tagen från administrationsgränssnittet när man är inloggad och bygger sin hemsida på Yola.

Yola

 

Se exempelsidan vi gjort hos Yola här.

Skapa din egen hemsida med Yola

 

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *