Select Page

Angelfire

Angelfire

Skapa din egen hemsida med Angelfire

Angelfire är ännu en tjänst utvecklad av företaget Lycos och påminner därför mycket om Tripod som är ett annat verktyg de utvecklat. Angelfire grundades 1996 och är likt Tripod ett av de verktyg som funnits på marknaden längst.

Att administrationsgränssnittet när man bygger sina hemsidor i Angelfire påminner mycket om gränssnittet i Tripod är föga förvånande. Av någon anledning som vi inte riktigt kan sätta fingret på så föredrar vi ändå gränssnittet i Tripod. Det känns på något sätt lite modernare. Med det sagt så vill vi påpeka att de båda gränssnitten är väldigt lika och båda är väldigt bra. Man får snabba och bra optimerade samtidigt som det finns många användbara funktioner att utnyttja. Antalet mallar att välja på kunde varit fler, men framför allt modernare. Dock så kan man göra mycket editering i HTML själv om man vill så detta löser sig ganska bra. Gränssnittet känns lite buggigt vilket vi tycker är synd för utan de små buggar vi stött på så har det varit väldigt bra. Tyvärr har Angelfire valt att ha ganska stora annonser på de gratis hemsidor man bygger vilket vi tycker är lite synd. Angelfire är ett bra och enkelt verktyg som vi tycker du ska testa själv!

 

Är Angelfire rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

 • Angelfire har ett administrationsgränssnitt som är på engelska.
 • Du har möjlighet att ändra META keywords och title på alla sidor. Angående sökmotoroptimering så har vi inget att klaga på.
 • Vi kanske kommer utveckla exempelsidan vi gjorde med Angelfire mer i framtiden, men än så länge duger den för att visa ungefär vilken kaliber av hemsidor man kan göra med detta verktyg.
 • Att bygga hemsida med Angelfire skiljer sig lite i början från de etablerade konkurrenterna. Här är det inte en trestegsprocess i början utan man kommer direkt in i editorn och får senare välja mall om man så önskar.
 • Har du redan ett konto på Tripod så är det samma som kommer användas för Angelfire eller vice versa.
 • Du får en webbadress som denna: gratishemsidor.angelfire.com vilket känns som en braadress. Du kan även välja att publicera fler sidor och även ha dem som underkataloger istället för subdomäner om du så önskar. Denna valmöjlighet är Tripod tillsammans med Angelfire ensamma om att erbjuda.
 • Om du vill ha en riktig domän så går det självklart att koppla på.
 • Med Angelfire har vi inte stött på något problem med ”åäö” eller med punktlistor som vi gjorde i Tripod. Däremot så har det varit lite problem att styla och formattera text med Angelfire.
 • Både administrationsgränssnittet och den färdiga exempelsidan är snabba att ladda.

Viktig information om Angelfire.

Reklamkrav: JA

Gratisperiod: Det är gratis tills man tröttnar på reklamen.

 

Nedan är ett screenshot från admin-verktyget när man utvecklar sin sida med Angelfire.

Angelfire

Se exempelsidan vi gjort med Angelfire här.

Skapa din egen hemsida med Angelfire

 

Har du skapat en egen hemsida med Angelfire?

Lämna i så fall gärna en kommentar här nedanför med adressen till din sida så vi andra får se den.

 

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

 

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

2 Comments

 1. Carina Malm

  Hej
  Jag vill att ni tar bort sidan där min avlidna häst finns, hennes namn var Bouqina. Hela hennes stamtavla står på en sida som ni har. Jag vet tyvärr inte vem det är som har satt in den där och jag vill att ni tar bort detta genast.
  Mvh
  Carina Malm
  Ägare till bortgångna Bouqina

  Svara
  • Administrator

   Hej!

   Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta bort den sidan. Det är inte vi som driver tjänsten Angelfire så vi får be dig vända dig till dem istället.

   Vi lyckades hitta denna adress där de förhoppningsvis kan hjälpa dig:
   https://cshelp.angelfire.com/anonymous_requests/new

   Svara

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *