Select Page

Websemble

Websemble

Skapa din egen hemsida med Websemble

Websemble är ett verktyg på engelska som du kan använda för att skapa dig en hemsida gratis.

Användargränssnittet har ett smidigt och logiskt upplägg, men det saknas det där lilla extra. När vi skapat vår exempelsida i Websemble så har det flera gånger uppstått situationer där det inte riktigt blev som man förväntade sig. Några gånger hände det att vi fick skriva om stora stycken med text för att det inte sparades automatiskt när vi råkade klicka på ett närliggande element och det vi redigerade tappade fokus. En stor fördel med Websemble är att man inte behöver ha någon reklam på sin hemsida när man använder sig av gratisversionen. Inte ens en liten diskret länk. Websemble har också många inbyggda funktioner som låter dig editera din sida precis som du vill, men detta kräver kunskap om CSS.

 

Är Websemble rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

  • Websemble har ett administrationsgränssnitt som är på engelska.
  • Det finns inbyggd funktionalitet som låter dig välja META keywords och text samt title för varje sida.
  • Vi fick jobba en hel del med denna sidan eftersom det uppstod flera missöden när vi fyllde sidan med innehåll. Detta är såklart saker man vänjer sig vid, men vi tycker ändå inte att ett system ska vara så känsligt att man förlorar massa arbete om man råkar trycka på fel knapp eller liknande. Denna osäkerhetskänslan har vi inte fått med andra system vi testat.
  • Det fanns bara en blank mall och en färdigdesignad mall att välja på i standardversionen av systemet. Websemble erbjuder helt anpassade mallar efter dina önskemål mot en liten kostnad.
  • Du får en webbadress som denna: uniktID.websembler.com vilket vi inte riktigt gillar. Det råder delade meningar om Google tar hänsyn till subdomänens namn, men att ha ett riktigt ord istället för en sifferkombination gör det åtminstone lättare för människor att läsa och komma ihåg.
  • En riktig domän samt en hel del andra extrafunktioner finns att köpa till för den som vill.
  • Vi tycker att sidans laddningstid är helt okej, men något trögare än flera av de amerikanska konkurrenterna.

Viktig information om Websemble.

Reklamkrav: NEJ

Gratisperiod: Det är gratis tills man vill betala för någon av de extratjänster som erbjuds.

 

Nedan är ett screenshot från admin-verktyget när man utvecklar sin sida på Websemble.

Websemble

Se exempelsidan vi gjort med Websemble här. (Sidan har tagits bort på grund av inaktivitet. Du behöver alltså aktivt jobba med din sida för att få ha den kvar gratis.)

Skapa din egen hemsida med Websemble

 

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

 

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *