Select Page

Tripod

Tripod

Skapa din egen hemsida med Tripod

Tripod är en tjänst utvecklad av företaget Lycos. Sidan grundades redan 1995 vilket gör detta verktyg till ett av de äldsta på marknaden.

Vi är väldigt nöjda med verktyget Tripod över lag. De hemsidor man bygger blir snabba och bra optimerade samtidigt som det finns många användbara funktioner att utnyttja. Antalet mallar att välja på kunde varit fler, men det är inget stort problem eftersom man har möjlighet att göra om sidorna i detta verktyg om man kan lite HTML och CSS. Reklamen i gratisversionen av detta verktyg är det största problemet anser vi eftersom det är mer och tydligare reklam i detta verktyg än i de flesta andra vi testat. Tripod är ett riktigt enkelt verktyg att bygga hemsidor i och vi tycker verkligen det är värt att testas!

 

Är Tripod rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

  • Tripod har ett administrationsgränssnitt som är på engelska.
  • Du har möjlighet att ändra META keywords och title på alla sidor. Du får även lägga till s.k. Sitewide keywords och description om du vill. Angående sökmotoroptimering så har vi inget att klaga på.
  • Vi la inte jättemycket tid på att designa exempelsidan till detta verktyg, så vi hade kunnat göra en klart snyggare sida om vi bara lagt lite mer möda på det. (Kanske kommer utvecklas i framtiden)
  • När man började bygga sin hemsida med Tripod så fick man först välja en kategori för sin sida. Därefter fick man välja en mall tillhörandes just den kategorin. En smart lösning tycker vi eftersom varje kategori har sin egen stil på sina mallar.
  • Du får en webbadress som denna: gratishemsidor.tripod.com vilket känns som en perfekt adress. Du kan även välja att publicera fler sidor och även ha dem som underkataloger istället för subdomäner om du så önskar. Denna valmöjlighet är Tripod ensamma om att erbjuda.
  • Om du vill ha en riktig domän så går det självklart att koppla på.
  • En ”bugg” vi råkade på när vi byggde vår exempelsida var att när vi skapade en punktlista så blev bara våra 3 första punkter korrekta. De övriga togs bort i samband med publicering.
  • Tripod hanterar inte specialtecken som ”åäö” särskilt bra, så ska du göra en sida på svenska kanske du ska testa om ”åäö” fungerar först.
  • Både administrationsgränssnittet och den färdiga exempelsidan känns snabbladdade och responsiva.

Viktig information om Tripod.

Reklamkrav: JA

Gratisperiod: Det är gratis tills man tröttnar på reklamen.

 

Nedan är ett screenshot från admin-verktyget när man utvecklar sin sida med Tripod.

Tripod

Se exempelsidan vi gjort med Tripod här.

Skapa din egen hemsida med Tripod

 

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

 

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *