Select Page

Google sites

Google sites

Skapa din egen hemsida med Google Sites

Vi hade höga förväntningar på Google Sites. Google brukar bygga genomtänkta och användbara verktyg, så här trodde man verkligen att de andra verktygen skulle få känna sig besegrade. Vi blev förvånade när vi märkte att det inte riktigt var så. Missförstå oss inte, det är ett väldigt bra verktyg, men det finns fortfarande en del att önska, speciellt när det gäller användarvänlighet. Är man helt ny på att bygga hemsidor så kan nog detta verktyg kännas lite för avancerat.

Är Google Sites rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

 • Verktyget är inte krångligt, men vissa saker kan kännas lite bökiga att få till.
 • Det finns en svensk version, så när du administrerar din hemsida så är allt på svenska.
 • Mallarna kändes inte super. Vi letade runt lite, men hittade inte särskilt snygga mallar.
 • Om du redan har ett Google konto så är det bara att logga in så har du tillgång till Google Sites. Väldigt smidigt integrerat med övriga Google produkter.
 • Det är lite märkligt att URLen man får inte känns särskilt bra optimerad för just sökmotorer som Google. Vi fick t.ex: https://sites.google.com/site/hemsidagratis/
 • Länkarna du lägger på din hemsida får ett så kallat nofollow-attribut kopplat till sig, vilket i princip innebär att google inte kommer bry sig om dessa länkar.

 

Viktig information om Google Sites.

Annonskrav: Det hamnar en liten diskret länk längst ner på sidan.

Gratisperiod: Alltid gratis.

 

Nedan är en bild tagen från administrationsgränssnittet när man är inloggad och bygger sin hemsida på Google Sites.

google sites

 

 

Se exempelsidan vi gjort med Google Sites här.

Skapa din egen hemsida med Google Sites

 

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

 

 

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

2 Comments

 1. Lennart Thörnell

  Hej!

  Har haft en hemsida på Passagen gjord i HTML-kod, indexfil + övrigt. Hur gör jag för att lyfta in dessa filer till en hemsida på Google Site?

  mvh Lennart

  Svara
  • Administrator

   Hej Lennart,

   Mig veterligen finns inget inbyggt stöd för att exportera hemsida från passagen och importera i Google Site. De är så skiljda system så förmodligen är det enda sättet att bygga om sidan i Google Site och kopiera innehållet från er Passagensida och klistra in på lämpliga ställen i Google Sites.

   Lycka till!

   Svara

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *