Select Page

Mono.net

Mono.net

Skapa din egen hemsida med Mono.net

Mono.net är ett riktigt vasst verktyg att skapa gratis hemsida med. Det är ett stort fokus på att låta användarna enkelt mobilanpassa sina hemsidor. Man har också många funktioner att använda sig av gällande sökmotoroptimering. Man får välja om man vill bygga sin hemsida helt från grunden eller om man vill använda sig av färdiga hemsidemallar. Mono.net är ett relativt nytt verktyg på marknaden och det märks att de tittat på andra verktyg och förbättrat vissa saker. Nyligen har en uppdatering av systemet skett vilket ytterligare förbättrat användarvänligheten och framför allt grafiken.

 

Är Mono.net rätt gratis-hemsida-verktyg för mig?

  • Språket i systemet är engelska.
  • Det krävs att man jobbar en del med sin sida för att få bra sökmotoroptimering. Tyvärr används inte subdomän där du kan styra över namnet. Du har möjlighet att ändra både url-text, titel, beskrivning och nyckelord för dina sidor men alltså inte för själva sajten. Du kan använda bindestreck för att binda ihop ord i URLen på undersidor vilket är ett plus.
  • Det finns flera instruktionsvideos att titta på för att komma igång och förstå hur man använder verktyget.
  • Man jobbar med sin sida genom att dra ner olika textblock och bilder till olika områden på sidan.
  • Vi hittade ingen färdig funktion för nyhetsflöde vilket vi tycker är lite synd.
  • Webbadressen du får med Mono.net ser ut såhär: ”u552461.mono.net” där vi tycker det är synd att man inte kan få välja något istället för ”u552461”.
  • Om du vill ha en riktig domän så går det att koppla på, men då måste du betala för deras premiumpaket.
  • Både administrationsgränssnittet och den färdiga exempelsidan är snabbladdade.
  • HTML-koden som genereras av detta verktyg ser ovanligt bra och optimerad ut. Det märks att de tänkt mycket på hur kod ska genereras. Detta beror säkerligen på att de lagt ett stort fokus på att kunna erbjuda mobilanpassade hemsidor.
  • Mono.net är ett verktyg med mängder av funktioner vilket gör att det kan kännas lite svårt till en början. Misströsta inte, det går snabbt att komma in i och på någon timme kommer du ha full koll på de flesta funktioner.

 

Viktig information om Mono.net.

Reklamkrav: NEJ (Helt reklamfritt!)

Gratisperiod: Det är gratis tills man vill betala för att koppla på en egen domän och få mer utrymme.

 

Nedan är ett screenshot från admin-verktyget när man utvecklar sin sida på Mono.net.

mono.net

Tyvärr har Mono.net tagit bort den exempelsida vi gjort med deras verktyg.

 

Skapa din egen hemsida med Mono.net

 

Har du skapat en egen hemsida med Mono.net?

Kommentera gärna nedan och ge oss adressen till din sida så vi får se hur den ser ut.

 

Om du har några synpunkter om detta gratisverktyg eller om vad vi skrivit om det, kommentera gärna nedan i kommentarsfältet. Och glöm inte att rösta.

 

About The Author

Gratishemsidor.nu

Vi har jobbat med att bygga hemsidor på traditionellt vis i många år, men på senare tid så har vi börjat intressera oss för denna typ av tjänster där man med enkla medel kan få ihop en hemsida snabbt. Sedan 2013 har vi skrivit recensioner och artiklar om allt från tjeckiska till amerikanska tjänster där alla har gemensamt just det att skapandet är enkelt och gratis.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *